Faranghe - een italiaanse woonboerderij

chocolade taart

Nieuwsbrief

La Dolce Vita - Eten & drinken

Michel´s chocolade taart

 

ingrediënten

275 gram pure chocolade minstens 70% cacao gehalte
200 gram boter
2 eieren gesplitst
2 ½ eetlepel cacaopoeder gezeefd
150 gram suiker

eventueel nog 50 gram pure chocolade om over de taart te gieten.

Taartvorm van ongeveer 26 cm doorsnee en ingevet.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden celcius.
  2. Breek de chocolade boven een hittebestendige kom in stukken en doe de boter in blokjes erbij.
  3. Hang de kom in de een pan met kokend water, de kom mag het water niet raken. Smelt de chocolade au bain marie (NB de chocolade mag niet koken want dan wordt het korrelig).
  4. Haal de kom van het vuur en laat de gesmolten chocolade iets afkoelen.
  5. Roer de eierdooiers door de chocolade en klop met een garde de cacao en de helft van de suiker erdoor.
  6. Sla in een vetvrije kom de eiwitten stijf en voeg beetje bij beetje de resterende suiker toe tot het schuim pieken vormt en glanst.
  7. Vouw het eiwitschuim voorzichtig door de chocolade massa.
  8. Schep de massa in een ingevette taartvorm en bak de taart afhankelijk van de oven 20 – 25 minuten. De bovenkant is dan stijf en de taart is van binnen zacht maar niet meer vloeibaar.
  9. Haal uit de oven en laat hem zo’n 30 minuten afkoelen.
  10. Smelt nog een stuk chocola au-bain-marie, met een scheut room verdunnen en in een dunne laag over de taart gieten voor een mooie glanzende korst.

Verleidelijk: een punt chocoladetaart met mintcream of sinaasappellikeur. mmmmmm

 

Andere toetjes: Sorbetto di limone of Vin Santo e cantuccini of Torta di limone of panna cotta con pere of pere con formaggio